Групна изложба уметника из Истре под називом „Осећаји/FEELINGS” отворена је у Галерији ’73 на Бановом брду. Четрдесет девет стваралаца, који први пут излажу у Београду, представило се заједничком поставком радова од керамике, која је уприличена у оквиру регионалне културне сарадње између Галерије ’73, Српског културног центра у Истри и „Арт студија” из Пуле.

Глина је, како је рекао кустос изложбе Игор Фабрис, идеалан медиј у којем сви могу да се окушају и стварају.

На том се комаду блата могу исказати сви своји осећаји, од среће до љутње и фрустрације, стога је сам процес стварања изузетно опуштајући и делује терапеутски“, објаснио је Фабрис.

У име Српског културног центра у Истри обратио се Милан Рашула, директор ове установе, са којом Галерија ’73 негује дугогодишњу сарадњу.

Мирела Пудар, в.д. директорка чукаричке галерије, истакла је значај културне размене уметника.

Ова година нам је посебно важна, јер се у тој препознатљивости померају границе и у смеру умрежавања уметника, настојећи да пратимо тенденције деловања по узору на европске галерије“, нагласила је она.

Изложбу је отворио Горан Петровић, некадашњи генерални конзул Републике Србије у Ријеци, у чијем је мандату започета сарадња са Галеријом ’73. У име ГО Чукарица, председник општине Срђан Коларић уручио је Петровићу пригодан поклон – књигу Николаја Велимировића.

Свечаном отварању присуствовала је и чланица Већа ГО Чукарица Бранка Спаић Флегер и бројне угледне личности престонице.

У музичком делу програма учествовали су оркестар „Артино”, под вођством професора Петра Николића, и виолинисткиња Дуња Лакић.

Изложба у галерији на Бановом брду траје до 30. маја.