Секретар

Скупштина општине има секретара Скупштине који се стара о обављању стручних послова у вези са сазивањем и одржавањем седница Скупштине општине и њених радних тела и руководи административним пословима везаним за њихов рад.

Секретар се поставља на предлог председника Скупштине на период од најдуже четири године. За секретара Скупштине општине може бити постављено лице које има стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од четири године или специјалистичким студијама на факултету, са положеним стручним испитом за рад у органима Управе и радним искуством најмање три године.

Секретар може имати заменика који га замењује у случају његове одсутности или спречености да обавља функцију. Заменик секретара Скупштине општине поставља се и разрешава на исти начин и под истим условима као и секретар Скупштине.

 

Секретар Скупштине ГО Чукарица

 

 

 

 

 

 

 

ГОРДАНА ПОПОВИЋ

тел. 3052-127,

факс 3052-473,

e-mail: gpopovic@cukarica.rs

 

Рођена је 17. јула 1976. у Београду. 

 

ОБРАЗОВАЊЕ: Завршила је Правни факултет Универзитета у Београду, дипломирала је на смеру за привредно право. Положила је стручни испит по Правилнику о програму градива општег дела стручног испита за раднике са високом стручном спремом запосленим у државним органима. Положила је правосудни испит.

 

РАДНО ИСКУСТВО: Градска општина Палилула, стручни сарадник у Одељењу за грађевинске и комуналне послове и грађевинску инспекцију.

Од 2003. године била је запослена у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање запослених (ПИО)- Филијала за град Београд, као виши стручни сарадник на пословима утврђивања стажа осигурања и месечне зарада за пензијски основ, комплетирање података о стажу осигурања и месечној заради по поднетом захтеву, издавање уверења и израде нацрта решења у вези са подацима унетим у матичну евиденцију, пружања правне помоћи правним лицима и осигураницима из ове области. Адвокат од 2005. године, била је члан Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Београда. Поседује сертифика за заступање малолетних лица у својству браниоца, као и пумоћника у кривичном поступцима у којима се као оштећени јављају малолетници. У адвокатури се бавила заступањем и одбраном у разним судским поступцима поводом кривичних дела, привредних преступа и прекршаја из области привреде и привредне делатности, затим пружање правних услуга које се односе на све области права, обавеза и одговорности које произилазе из радног односа, као и оснивање свих правних форми привредних друштава, регистрација и поступање пред Агенцијом за привредне регистре и другим органима и установама, консалтингом и израдом оснивачких аката, статута, правлиника и других интерних докумената. Градска општина Чукарица, стручани сарадник у Одељењу за грађевинске послове и легализацију. Секретар Скупштине Градске општине Чукарица је од 2009. године.

Стручна усавршава и научни скупови: Учешће у програмима обуке у земљи и иностранству. У јуну 2010. године похађала је летњу школу: European Institute of Public Administration (EIPA), Maastricht, Netherlands. У фебруару 2011. године боравила је у Бриселу где је учестовала у пројекту „Јачање капацитета управе за приступање Србије Европској унији“, образовани програм „Политика Европске уније у области запошљавања“. У 2012. години учестовала на студијском путовању у Бриселу на пројекту “EU regional policy".

Аутор је књиге De lege lata Aналитичко-синтетичка класификација поверене надлежности општинске управе Градске општине Чукарица у Граду Београду.

 

 

Заменик секретара Скупштине ГО Чукарица

 

 

 

 

 

 

 

ЈАСМИНА МИЛОШЕВИЋ

тел. 3052-138,

факс 3052-470,

e-mail: jmilosevic@cukarica.rs

 

Рођена 27. јула 1978. године у Београду.

Образовање: дипломираани правник, са положеним Стручним испитом за рад у органима јавне управе са високом стручном спремом.

Радно искуство:

Од 1999. до 2018. године запослена у Јавном предузећу „Пословни простор Земун“.

Од 2018. године запослена у ГО Нови Београд у Одељењу за скупштинске послове.

Од 2020. до 2024. године заменик секретара Скупштине ГО Чукарица и овлашћено лице за приступ информацијама од јавног значај из надлежности Скупштине општине Чукарица.

Говори течно енглески језик, служи се шпанским и немачким језиком.

Члан Српске напредне странке.