На дечијој сцени Културног центра „Чукарица“ у суботу, 6. априла са почетком у 12 часова, глумци позоришта „Арс Лонга“ извешће представу „Икаров лет“.

Текст је написао Предраг Коларевић, који је и режирао ову представу.

Главне роле у овом комаду позоришта играју професионална балерина Тања Дамјановски, у улози Икара, и академски глумац Предраг Коларевић, у улози Дедала. Ови уметници желе да деци приближе ову античку легенду о првим људима који су летели небом. Трећи актер је глумица Слађана Микић, која се појављује у улози богиње Атине, а на крају представе жонглирањем светлосних кугли дочарава Сунце, које топи Икару восак на крилима. Представа је играна у многим културно-образовним установама као и на позоришним фестивалима и културним манифестацијама.

Икаров лет је представа у којој су присутни елементи глуме, луткарства, балета, а проткана је нумерама класичне музике.

Глумци спорадично анимирају три лутке (лутке Икара, Дедала и Миноја) које је израдио професионални луткар Зоран Ћуле-Стојановић. Радња представе приказана је у лавиринту, кроз чије безизлазне ходнике Икара и Дедала прогања краљ Миној који их је ту затворио. Дедал је, као велики проналазач тог доба, направио план и саградио лавиринт. Затим је помогао храбром јунаку Тесеју да побегне из лавиринта, пошто је овај победио опасно чудовиште Минотаура, иначе Минојево мезимче. Миној је због тога у лавиринт затворио Дедала и његовог сина Икара и отео од њих план пролаза. Галебови и роде настањене на врховима зидина зачараног круга ходника указали су оцу и сину како да направе крила и побегну из заточеништва. У току лета, Икар је летео високо до сунца, упркос саветима свога оца да то не чини. Због тога му се истопио восак помоћу кога су била причвршћена крила, па је пао у море где је наставио да плива заједно са делфинима.

Цена карте је 500,00 динара.