Песници Раде Танасијевић, Дарко Даничић и Бранислав Матић биће гости Културног центра „Чукарица“ на традиционалној трибини „Сусрет с писцем“, која ће бити одржана у среду, 20. марта са почетком у 19 часова.

Разговор води књижевни критичар Милета Аћимовић Ивков.

Раде Танасијевић рођен је 1962. годину у Дражевцу код Обреновца. Објавио је седам збирки песама, једно прозно дело и четири књиге за децу. Заступљен је у више антологија савременог српског песништва, као и у једној на шпанском и једној на немачком језику. Добитник је још неколико значајних књижевних награда. А да ли награде делују на њега као подстицај или опомена да мора да ствара истим интензитетом

Дарко Даничић рођен је 1961. године у Љигу. Дипломирао је на Машинском факултету, а докторирао на Рударско-геолошком факултету у Београду. Осим писањем песама бави се и књижевном критиком. Његове књиге су: “Via militaris, “Црно мастило сипе,”Дванаест свећа“, „С друге стране тишине“.

Бранислав Матић рођен је 1965. године у Лозници. Српски је књижевник, уредник, новинар и издавач. Радови су му превођени на више европских језика. Увршћенје у прву антологију српског сатиричног афоризма (Историја афокалипсе, 1987). Основао и пет година уређивао Издавачки програм београдског Студентског културног центра (1994–1999) и Књижевни и научни програм у овој установи. Оснивач је и први директор београдског Центра за историју идеја. Оснивач, директор и главни уредник је и часописа Европа нација и портала Нација . Уредник Националне ревије „Србија“ од првог броја (2007), јединог магазина у историји српске штампе који излази у одвојеним издањима на три језика (српски, руски, енглески). Један је од покретача и уредник Националне ревије „Српска“, на српском и енглеском језику (2013–2015). Уредник је у београдској издавачкој кући „Принцип Прес“.

 

Улаз слободан.