Позориште „Јеленица“ извешће у суботу, 4. новембра у 12 часова, представу „Златокоса и принц“ , која је урађена по тексту истоимене бајке.

 

Ова прича дешава се у једном, далеком краљевству у коме живе краљ и краљица који чекају да на свет стигне њихова беба. Краљици се током трудноће стално јео мали купус који је растао у башти, преко пута њиховог краљевског дворишта. Краљица је желела да јој баш краљ сваког јутра убере по један купушчић, као знак љубави и пажње.

Међутим, једног јутра, вештица (која је живела у тој кући) га је ухватила док је брао купушчић својој драгој и запретила да ће за казну, чим се роди беба да им је узме и одведе далеко од њих.

Тако је и било. Чим се родила мала принцеза, вештица је отела и затворила у кулу, којој је само она имала приступ. Године су пролазиле, Златокоса је израсла у прелепу девојку, дуге косе до земље. Вештица је веровала да је Златокосина кика лековита и да је подмлађује. Једнога дана шетајући шумом, принц је чуо Златокосину песму, угледао је и истог момента се заљубио у њу. Тада почиње романтичан и најзабавнији део ове представе која се завршава срећним крајем… Где добро побеђује зло, љубав мржњу, правда неправду.

 

Цена карте је 400,00 динара.