У уторак, 17. октобра са почетком у 20 часова, на сцени Културног центра „Чукарица“ биће изведена представа „Трг ратника“, која је урађена по тексту Ника Вуда.

Представа је ауторски пројекат младих глумаца Теодоре Гачић и Светозара Бабића, који уједно и глуме у њој.

 

У представи "Трг ратника" двоје младих глумаца говоре о ожиљцима које рат оставља у дечјим душама. Директно или посредно сви смо ми претходних деценија учесници или сведоци рата. Сви. Деца нису поштеђена. А шта се са њима дешава када им се нагло прекине безбрижно детињство? Шта се збива кад им се упрља поглед, збркају мисли и емоције? Како изгледа то нагло одрастање? Ник Вуд даје одговоре на ова питања, али такође нас и упућује на то да живот упркос свему грчевито тежи опстанку, да иде напред и да налази свој пут у свим околностима, и да ће се сестра и брат, главни јунаци овог комада, непомирљиво борити за своје место под сунцем.

Аутентичним сценским изражајем то ће показати млади глумци Теодора Гачић и Светозар Бабић.

Светозар Бабић објашњава да представа говори о ратним околностима али из перспективе деце. "Играмо децу која причају своју причу како се затичу у рату, како из њега беже. То причамо публици и док причамо ту причу, паралелно играмо по пет-шест ликова. Мислим да је јако интересантна представа за публику и веома је актуелна данас".

 

Цена карте: 800,00 динара.