Изложба осликаних тикви и скулптура Радославке Лазић „Завичајне удаваче“ биће отворена у среду, 18. октобра у 18,30 часова, у галерији Културног центра „Чукарица“.

Креације ове уметнице сведоче о неуморној потрази за лепотом, емоцијама и бескрајним могућностима стваралачког израза. Радославкини уметнички радови њен су алтер его и њена авантура. Према речима историчарке уметности, Александре Танић, Радославку Лазић можемо сврстати у ред наивних , самоуких уметника који своју ликовну синтаксу граде на темељима једне спонтане, интуитивне, унутрашње струје, незаинтересоване за уметничке тенденције времена у коме стварају.

Након деценија живота у ужурбаном Београду, Радославка Лазић, песникиња, вајарка и сликарка решила је да се врати у родно село Јабучје и посвети својим уметничким талентима. Својом поезијом учествовала је у хуманитарном пројекту „Покушај да ходаш у мојим ципелама“, а здравицама у манифестацијама попут: „Косидба на Рајцу, Сајам шљиве у Осечини и Драгачевски сабор” у Гучи. Победница је књижевног конкурса „Вино је поезија у чаши“. До сада је самосталне изложбе имала у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, културним центрима „Чукарица“ и „Раковица“ у Београду, Културном центру „Уб“, градској библиотеци у Љигу, основним школама у Јабучју и Лајковцу, средњој школи у Лајковцу и етно кући „Миле“, а излагала је и Културном центру „Хаџи Рувим“ у Лајковцу. Члан је Српског академског друштва „Византија“, Песничког друштва „Димитрије Туцовић“ и Књижевног друштва „Раковица“.

Ову необичну изложбу, у Културном центру „Чукарица“ можете погледати до 4. новембра