Једна необична и по много чему несвакидашња модна ревија, која носи назив „Рециклажа“, биће одржана у Културном центру „Чукарица“ у суботу, 7. марта у 19 часова.

Модну ревију припремили су ученици и професори XIII београдске гимназије, желећи да на један занимљив начин дају допринос очувању природе и животне средине, указујући тако на неопходност смањења загађивача у свакодневном животу. Модели су израђени од цвећарског материјала, папира, натрон папира, сламчица, фотографија, најлон кеса, селотејпа, аудио-трака, чепова, шушкавца за кишобране и пластичних флаша.

Ревија је припремана пуна три месеца, и први пут је приказана ученицима ове гимназије у децембру месецу.

Целу ову причу осмислила је професорка латинског, Мирјане Козић, након путовања по Словенији где се сусрела са високом свешћу њихових грађана у очувању животне средине. Своју идеју изложила је колегиници Даници Ђурић, професорки билогије која води Еколошку секцију у овој школи, и која се са одушевљењем прикључила реализацији овог пројекта.

У осмишљавању модела свој допринос су дале ученице: Нађа Ковачевић , Анђела Стојановић, Милена Урошевић, као и Итана Антонијевић, председница Парламента која је урадила сву логистику и неке модел.

Улаз је слободан!