“Виолина, даире и пегла” је једночина комедија, руског драматичара Николаја Кољаде, која ће бити изведена на сцени Културног центра „Чукарица“ у четвртак, 5.марта са почетком у 20 часова.

Представу је режирао Стеван Бодрожа, играју: Јасмина Вечански, Михаела Стаменковић, Маја Јовановић, Угљеша Спасојевић, Дарко Бјековић и Ивана Недељковић.

Радња комада дешава се на једној руској свадби на којој је избила свађа између две породице. Разлог је свадбарски, повезан са пијанством, небитан….али сами сукоб скида маске са лица свих актера у овом чину. Хумор Николаја Кољада је неодољив, укорењен је у менталитету, у ставовима малограђана који кад се изложе било каквом суду здравог разума постају скоро надреални у својој бизарности….с друге стране он својим хумором поставља дубока егзистенцијална питања, проблематизује смисао и бесмисао људских одлука које они доносе уз пут, “како падне”, чиме трагично одређују даље токове својих живота….као и код многих других руских драматичара живот се дешава негде друдге, он је само представа о срећи и “у широком луку” заобилази главне актере који о њему сањају….тако су наши Лења и Наташа, младожења и млада, у својој младости и наивности веровали да је брак сасвим нешто друго од онога како им се показао….ето баш првог дана свабе….а и прве брачне ноћи. Сви учесници ове свадбе, сви ликови овог комада велика су деца и у томе је њихова комичност и њихова трагичност, не разумеју да учествују у пројекту који је “за вечност” и који ће имати далекосежне последице по њихове животе. Док се копрцају у својим баналним свађама, нарастајуће свесни да немају никакве везе једни с другима и да су несрећно пожурили да се вежу у родбинске односе, сенка туробне будућности надвија се над њима…и у томе је поента Кољадине комедије јер она као да отелотворује стару изреку:”Немој толико да се смејеш, плакаћеш после.”

Поштовани суграђани, не пропуститите ову сјајну комедију.

Цена карте је 500,00 динара.