Ученици другог разреда Правно-пословне школе у Београду, заједно са својом наставницом, посетили су данас Управу Градске општине Чукарица, са жељом да упознају рад органа Управе, о чему, поред осталог, уче у оквиру теоријске наставе.

Наиме, сарадња Градске општине Чукарица и Правно-пословне школе започета је прошле године, када је прва генерација ученика боравила на практичној обуци у органима Управе, а ове године стручну праксу наставља нова генерација ученика другог разреда школе.

У име Градске општине Чукарица, ученике и наставницу примио је Миљан Ћеранић, члан Већа Градске општине Чукарица задужен за образовање и односе са верским заједницама , а са њима су разговарали и чланови Већа Цвијетин Ђукановић и Никола Ђукановић, представивши им ресоре и области рада којима се баве. Миљан Ћеранић је изразио задовољство због наставка започете сарадње и чињенице да је општина у прилици да већ другој генерацији ученика прикаже делокруг свога рада, и на тај начин, у пракси, приближи теоријско знање које стичу у школи.

Такође, ученици су сазнали нешто више о самој Управи, коресподенцији, архиви и подношењу захтева, раду писарнице и надлежности органа Управе и одељења, у складу са теоријском наставом.