Са жељом да помогну својим вршњацима, којима је потребна подршка и учествују у спортском такмичењу, ученици чукаричких школа окупили су се и ове године, заједно са Црвеним крстом Чукарица, учествујући у традиционалној „Трци за срећније детињство“. Дугогодишњу спортско- хуманитарну акцију, у којој млади показују солидарност и подршку својима другарима и прикупљена средства од продаје стартних бројева у трци усмеравају за болесну и социјално угрожену децу са Чукарице, на основу предлога школа, тридесети пут организује Црвени крст Чукараица на стадиону у Кошутњаку.

Подршку акцији и ове године дала је и Градска општина Чукарица, а све учеснике су поздравили и најуспешнијим медаље уручили помоћник председника општине Чукарица Јовица Гостојић, члан Већа Александар Благојевић и председник Црвеног крста Чукарица др Миленко Чуровић. Овогодишња акција је била највећа до сада, у 46 трка учествовало је преко 1000 такмичара, а златне, сребрне и бронзане медаље освојило је 139 такмичара.

Поред родитеља и другара, који су у великом броју навијали за младе такмичаре, манифестацију је подржао и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Дом здравља „Др Симо Милошевић“, нови волонтери Основне школе „Вук Караџић“ и омладинци Црвеног крста Чукарица.