Ученици Правно-пословне школе Београд били су данас гости Градске општине Чукарица. Ђаке другог разреда ове школе, заједно са професором Жарком Васићем, примили су члан Већа задужен за образовање Миљан Ћеранић, чланица Већа за финансије Бранка Спаић Флегер и начелник Управе ГО Чукарица Филип Стојкановић. Ученици ће током предстојеће петодневне праксе обићи одељења Општинске управе и упознати се са  процесом рада, посебно у области правних послова, што им је и најзначајније за практичну наставу и нова искуства у вези са будућим послом и занимањем.

О раду одељења информисали су их начелник Одељења за канцеларијске послове, управљање људским ресурсима и бирачке спискове Владимир Гарић и шеф одсека кадровске службе Анка Лукаја.

Упућујући им речи добродошлице, члан Већа Миљан Ћеранић је изразио задовољство што су ђаци изабрали Градску општину Чукарица да буде део њихове практичне наставе и рекао да ће се све колеге трудити да им на прави начин објасне и употпуне знања до којих долазе кроз наставу. Он је истакао да је важно да током школовања одаберу посао који воле и да се труде да вредно раде на остварењу својих циљева у животу.

Начелник Општинске Управе Филип Стојкановић је упознао госте са радом Управе, додавши да је циљ да деца током ове недеље прођу од писарнице, преко архиве и експедиције поште до одељења, и тако стекну увид у рад органа Управе.

Чланица Већа Бранка Спаић Флегер је изразила задовољство што ће бити у прилици да деци упути савете и корисне информације о раду Већа и Одељења за финансије.

Након пријема ученици су обишли писарницу и експедицију поште и сазнали шта се дешава са предатим захтевима и поштом која стиже, а потом су обишли архиву у којој се чувају предмети.