Прва утакмица на овогодишњем Зимског фудбалском труниру "Чукарица 2023" одржана у суботу на теренима ФСБ на Ади Циганлији, завршена је победом екипе ФК „Рушањ“, која је резултатом 6:2 савладала тим „Борца“ из Остружнице.

Отварању турнира и првој утакмици присуствовали су директор Зимског фудбалског турнира и члан Општинског већа Славиша Шотра, помоћник председника Јовица Гостојић, промотер овогодишњег турнира Драган Окука, генерални секретар ФСБ Милош Мирковић, спортски радник Миодраг - Жућа Јанковић, комесар турнира Небојша Тасић и члан организационог одбора Дарко Стојановић.  

И поред тешких временских услова и смене снега и кише, током викенда је, како је и планирано, одржано свих осам утакмица, а састале су се екипе „Локомотиве“ и „Железника 1930“ , а успешнија је била "Локомотива" (1:0) . Сусрет ФК „Жарково“ -  ФК "Велика Моштаница" одигран је нерешено (4:4) , а у сусрету ФК "Умка" и ФК „Хајдук“ Дивош, а  победила је екипа Хајдука, а резултат је био 2:1. На утакмици „Комграп“ – „Вранић“, победио је „Комграп“ (2:1), „Сремчица“ је била успешнија у сусрету са „Шећеранцем“ (2:1), а ФК „Зуце,“ у утакмици са ФК „Равна гора“ (2:1), док је „БСК 1926“ победио Винчу (9:1), чиме су завршене утакмице првог викенда турнира.