Подржавајући иницијативу грађана Жаркова, Градска општина Чукарица спроводи радове на адаптацији старе школе у овом чукаричком насељу. Овај изузетно вредан и стар објекат, изграђен давне 1840. године, заштићен је законом као споменик културе, а након комплетне санације зграде, биће претворен у Музеј Жаркова и Чукарице.

Радове су обишли председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и помоћници председника Јовица Гостојић и Петар Мандић, заједно са донаторима, директором предузећа за инжењеринг и пројектовање “Грамис” Милошем Спасеновићем и директором “Кошутњак филма ДОО” Зораном Јанковићем.

Наиме, донатори су финансирали прву фазу радова, а Град Београд је препознао важност овог објекта културе за грађане Чукарице, те се укључио у финансирање друге фазе радова на адаптацији старе школе у Жаркову.

Председник Градске општине Чукарица је изразио задовољство што се радови одвијају по плану и што ће стара школа у Жаркову на пролеће засијати у пуном сјају и значајно обогатити културни живот становника Жаркова, а и целе Чукарице.

Урађена је комплетно нова кровна конструкција, завршене су електро и водоводне инсталације, а приводе се крају унутрашњи радови. По завршетку унутрашњих радова, а са доласком топлих дана биће урађена нова фасада, а такође ће бити замењена и столарија на згради“, истакао је Коларић изражавајући задовољство што ће Чукаричани ускоро добити нови мултифункционални објекат културе у којем ће бити организоване и изложбе, књижевне вечери, концерти и бројне културне манифестације.