На Дечијој сцени Културног центра „Чукарица“ у суботу, 24. октобра са почетком у 12 часова, биће изведена представа „Краљ мајмун“.

Текст је по мотивима истоимене Доситејеве бајке написао академски глумац и дипл. политиколог Предраг Коларевић, који је и режирао ову представу.

Главни ликови ове музичке басне су лав, мајмун, лисица и вук. Радња ове комичне представе одвија се у џунгли, где влада краљ лав. Због своје старости краљ се одриче своје краљевске круне. Многе животиње желе да наследе његову круну, међутим, она ни једној не паше. Појављује се мајмун који својим смехотресним вратоломијама задобија симпатије осталих животиња и тако постаје краљ. У рукама мајмуна краљевска круна постаје играчка. Лисица се није сложила да на челу животињског царства буде будаласти мајмун и поставља му клопку од банана. Мајмун бива насамарен, испада смешан и остаје без круне. На крају се ипак појављује стари мудри краљ лав који својом мудрошћу побеђује површност мајмуна и тиме задобија поверење осталих животиња.

Циљ представе је да децу подстакне на размишљање и упути их на мудрост као људску врлину, тиме што ће је супротставити људској глупости, бахатости и површности. Ту су и друге врлине које се овом представом истичу, као што су и умереност, храброст и праведност.

Глумачка подела: Улога мајмуна је поверена професионалном глумцу са знањем гимнастичких вештина Мирославу Петровићу, лисцу игра дипломирана глумица Сара Пејчић, а у улози вука наступа дипл. глумац Предраг Коларевић.

Цена карте је 300,00 динара.