Поводом почетка 28. Светског првенства одгајивача голубова писмоноша, које се, по први пут организује у нашој земљи, на Чукарици, општину је посетила делегација ФЦИ - Светске асоцијације одгајивача голубова писмоноша.

Првенство ће се одржавати током овог лета на кампу београдског клуба АС- Победник у Великој Моштаници, а општина Чукарица и град Београд биће домаћини 28 репрезентација из целог света.

Заменик председника општине Чукарица Бранислав Ћелић и делегација ФЦИ на челу са председником Иштваном Бардошом посетила је данас камп на којем ће се одржати такмичење, а потом су чланови делегације били и гости општине Чукарица. Пријему су присуствовали и члан Већа Славиша Шотра и председник Клуба Београдски АС Победник Чедомир Вукчевић. Заменик председника Бранислав Ћелић пожелео је гостима добродошлицу и изразио задовољство што су наша земља, Београд и Чукарица домаћини значајног свтског такмичења. Он је овом приликом захвалио председнику ФЦИ на поверењу и подршци да Чукарица буде домаћин првенству које окупља велики број учесника из целог света. Заменик председника је истакао да Србија и Мађарска имају изузетне пријатељске односе и да је подршка председника Бардоша, у организацији оваквог такмичења, част и за нашу општину. Председник ФЦИ Иштван Бардош захвалио је општини што је препознала значај ове спортске дисциплине у светским оквирима. Он је додао да камп у Великој Моштаници има изузетне услове за одржавање првенства на којем ће се такмичити преко 2000 голубова из 28 репрезентација, од Аргентине до Кине. Чедомир Вукчевић је истакао да голубарство повезује људе, као и да је циљ да се у овај спорт све више укључују млади и деца. Вукчевић је нагласио да се савез и одгајивачи труде, да уз подршку општине промовишу спорт међу младима и децом, , као што то чине и друге земље света, а ове године планирају да организују и изложбе плаката о голубарству које ће се одржавати на више локација у Београду

Први тренинзи голубова писмоноша у кампу су већ почели , а финална трка биће одржана 15. септембра, када ће голубови прелетети руту у дужини од 420 км, од Ђевђелије до Београда.