- Одржана 24. седница Скупштине ГО Чукарица

На 24. седници Скупштине Градске општине Чукарица, одборници су усвојили предлог одлуке о утвђивању престанка мандата Чедомира Совтића и донели одлуку о потврђивању мандата Зорану Маловићу са изборне листе „Александар Вучић-Србија побеђује“. Одборници су донели решење о констатовању престанка мандата чланице Већа ГО Чукарица Татјане Видојевић. Скупштина је донела решење о избору члана Већа Градске општине Чукарица Чедомира Совтића.

На седници Скупштине , одборници су усвојили предлог Одлуке о измени и допуни одлуке о буџету Градске општине Чукарица за 2019. годину. Усвојен је и предлог измена кадровског плана запослених у Управи и Општинском правобранилаштву ГО Чукарица за 2019. годину.

Одборници су усвојили предлог одлуке о повећању основног новчаног капитала ЈП „Пословни центар Чукарица“, као и одлуку о изменама и допунама програма пословања „Пословног центра Чукарица“ за 2019. - ребаланс финансијског плана и посебан програм финансирања инвестиција са изменом – јун 2019.

На седници је усвојена и одлука о изменама и допунама финансијског плана за 2019. годину Културног центра „Чукарица,“ као и финснијског плана „Галерије 73“ и Туристичко спортске организације Чукарица.

Одборници су изгласали одлуку о утврђивању дела Рушња као посебног насељеног места на подручју општине Чукарица у смислу члана 2. став 3. одлуке о одржавању чистоће.

Усвојене су и информација о активностима на текућем одржавању школа и вртића, као и информација о текућим и планираним инвестицијама у основним школама и Предшколској установи на територији општине Чукарица у овој години.