Протеклог викенда, 5. и 6. јула, у великом парку у Пожешкој улици, у организацији Туристичке организације Чукарица осми пут одржана је културно-уметничка манифестација "Летњи дан - Матија Бан", која је обухватала музички, филмски и дечији програм.
 
Петак, 5. јул био је резервисан за пројекцију на отвореном филма "Јорговани". Филм домаће продукције је комедија/драма у режији Синише Цветића, са Слободом Мићаловић, Иваном Босиљчићем, Мимом Караџићем и Горданом Кичићем у главним улогама. У питању је љубавна комедија у којој се види и лице и наличје филмске и телевизијске индустрије у Србији данас. Филм је са одушевљењем погледало око 250 посетилаца.
 
Друге вечери манифестације, на радост наших најмлађих суграђана, одржана је дечија представа "Цврчак и мравица". 
 
Кулминација манифестације свакако је био концерт полупларног женског састава "Фрајле" које су на Бановом брду одржале концерт за памћење. Бенд овогодишњом турнејом обележава 15 година постојања на музичкој сцени Србије и региона. Наташа Михајловић, Јелена и Невена Буча направиле су фантастичну атмосферу, а већину песама је око 1.500 посетилаца певало у глас.