Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је новоизграђени Национални тренинг центар - Мултифункционалну дворану у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Србије на Кошутњаку који представља најмодернији објекат те врсте у земљи и региону.

 

Мултифункционалну дворану укупне нето површине 15.179,65 квадратних метара Вучић је обишао заједно са министром спорта Зораном Гајићем, министром финансија Синишом Малим, градоначелником Александром Шапићем, председником Градске општине Чукарица Срђаном Коларићем и двоструком олимпијском шамипонком у теквондоу Милицом Мандић.

 

Председник Вучић је током обиласка истакао да наши спортисти сада имају најбоље услове, да је ово један од најбољих објеката у Србији и региону, као и да је уложено 20 милиона евра у цео комплекс. Најавио је и нова улагања, а спортистима пожелео срећу на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, да донесу најмање 10 медаља и поручио да ће за свако освојено злато уследити награда од 200.000 евра.

 

„И зато вас само молим да свом својом снагом, енергијом будете посвећени. Ви јесте пример нашим младим људима, у вас гледају наша деца и што више ви успеха имате то ћете им бити и већи идоли. Хвала вам на свему што сте учинили за нашу земљу”, рекао је Вучић спортистима који су га дочекали у новом тренинг центру.

 

Он је захвалио тренерима и свима који брину о нашим спортистима.

 

„Бескрајно хвала на огромном ангажману, на великом труду и ми ћемо наставити да улажемо и верујем да ћемо до 2027. још много вас обрадовати потпуно новим садржајима, потпуно новим дворанама и сигуран сам да ћете донети још боље резултате”, поручио је Вучић.

 

У Националном тренинг-центру, Вучић је обишао сале за џудо, рвање, теквондо, стрељану, као и спортско-медицински центар и истакао да су за њега ово најлепше спортске просторије које имамо у Србији. Најавио је да ће се правити дворане и у Царевој ћуприји и у Миријеву, а да ће се радити посебна дворана за боксере.

 

Планом рада Националног тренинг центра – Мултифункционална дворана предвиђено је да се у објекту обезбеде услови да се перспективним и врхунским спортистима, репрезентативцима кроз припремне мечеве, спаринге, тренинге и такмичења обезбеде услови за постизање што бољих резултата. Изграђена је у складу са свим еколошким стандардима, за потребе одржавања међународних такмичења и тренажни процес уз коришћење просторних и техничких услова које нема ниједан други објекат на територији Србије. Издваја се део медицинског блока за рехабилитацију и опоравак врхунских спортиста.

 

Поседује и салу за спортове с лоптом, као и садржаје за медицину спорта, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима. Поред издвојених целина за појединачне спортове у оквиру подземне етаже објекат поседује и 146 паркинг-места од којих је седам за особе с инвалидитетом. Стрељана садржи 10 стрељачких места на 10 метара, 25 м, 50 м за ваздушно и малокалибарско оружје, олимпијске дисциплине, опремљена електронским метама марке СУИС. Мулти сала површине 1.054,94 метара квадратних намењена је групним спортовима с лоптом и у оквиру сале смештене су трибине, терен за одбојку, кошарку и футсал. Уз мулти салу је и пропратни неопходни садржај: мушке и женске свлачионице са санитарним чворовима и тушевима, као и свлачионице за особе с инвалидитетом. Теретана површине 530,75 квадратних метара намењена је превасходно репрезентативним и олимпијским селекцијама, а онда и осталим спортистима и рекреативцима. Пројектована је по угледу на најмодерније олимпијске центре.

 

Извор: Танјуг