Традиционалном манифестацијом „Дани Сремчице“, грађани овог чукаричког насеља обележиће своју храмовну славу Свету Тројицу. Поводом прославе храмовне славе, Удружење “Сремчица, у срцу” у сарадњи са Градском општином Чукарица, у периоду од 17. до 23. јуна организује богат културно-уметнички програм.

Свечано отварање манифестације ће бити уприличено у петак, 21. јуна, са почетком у 18.00 часова у центру Сремчице испред Месне заједнице. У културно-уметничком програму учествоваће ОКУД „Рок циркус“.

У суботу, 22. јуна, са почетком у 10.00 часова на простору Ракине баре одржаће се такмичење у кувању гулаша - Котлијада, а такође, са почетком у 10.00 часова у Галерији „Сања“ биће приређена годишња изложба радова ликовне радионице Драгане Ристић-Анлу. У ОШ “Душко Радовић” са почетком у 11.00 часова маме и ћерке одиграће игру „Између две ватре“.

У недељу, 23. јуна, на празник Силазак Светог Духа на апостоле, по завршетку свечане литургије у порти Храма Свете Тројице, сликарка Мирјана Вуксановић ће држати бесплатну креативну радионицу за децу, а у 11.00 часова КУД “Миломир Петровић” одржаће велики концерт. Осим тога, биће уприличена изложба рукотворина и народне радиности становника Сремчице, док је у 12.00 часова на програму такмичење за најлепшу торту Сремчице.

У оквиру манифестације „Дани Сремчице“, већ другу годину заредом, од 17. до 21. јуна одржава се и ликовна колонија у ресторану “Липовачка ноћ”.