Поводом обележавања Дана пoродице, у петак, 24. маја са почетком у 16:00 сати, у организацији Културне установе Галерија ’73  уприличено је   дружење чукаричких школараца и песника лекара, чланова  Удружења "Видар“ у саставу проф. др Драган Павловић, др. Љиљана Ђуричић Копривица и др. Весна Секулић. Дружење је организовано у библиотеци Основне школе “Јосиф Панчић” уз свесрдну подршку наставница Драгане Ристић Трајковић и Јелене Вуковић .

Чланови Удружења лекара песника "Видар"  су одмах препознали  идеју и подржали је, а идеју је подржала и Основна школа „Јосиф Панчић“ . Програм ће у наредном периоду бити представљен и у другим школама на општини Чукарица.

"Култура може да помогне деци  да унапреде своје креативно стваралаштво“, изјавила је Мирела Пудар директорка Галерије ’73, наводећи да овим програмом спајамо културу, хуманост и образовање. Сви чланови су, пре уласка у ВИДАР, имали богато књижевно искуство и били су чланови Удружења књижевника Србије. Чланство чине лекари писци из Србије и целог света . Њихова бројна представљања у протеклом периоду организована су и у Галерији `73“, навела је Мирела Пудар.

Удружење лекара писаца „Видар“ је основано 23. 09. 2013. године. Примарна идеја је била да се допринесе подизању нивоа опште културе и промовисање лепе изговорене и написане речи. Тренутно га чини око 50 чланова, јер број варира из објективних разлога. Програм "Видар у школама" је, такође, заживео. С тим у вези је и подршка Културне установе Галерија `73 да се ова идеја свесрдно подржи и да се лекари писци представе школској деци са Чукарице. Замишљено је да се током сусрета са школарцима  говоре делови песничког  опуса чланова Удружења Видар, и воде  разговори са децом и наставницима.

Претходна дружења организована су у у школи " Коста Абрашевић" из Ресника и XIII београдској гимназији на Бановом брду.