Секретаријат за пољопривреду Града Београда расписао је Јавне позиве за доделу подстицајних средстава за пољопривреднике. Заинтересовани пољопривредници, имају прилику да се до 3. јуна 2024. године пријаве за учешће у конкурсима за доделу подстицајних средстава у области сточарства, затим у области воћарства, повртарства и ратарства, у области пчеларства, као и за доделу подстицајних средстава за набавку трактора, те за доделу стредстава за набавку пољопривредних прикључних машина.

У циљу што бољег упознавања пољопривредника Чукарице са условима добијања значајних подстицајних средстава, Градска општина Чукарица је и ове године организовала трибине у месним заједницама Сремчица, Остружница, Рушањ и Велика Моштаница.

Веома посећене трибине, отворио је члан Већа општине Чукарица задужен за пољопривреду Никола Ђукановић, који је истакао да је Град за подстицајна средства за пољопривреду, ове године издвојио рекордних 511 милиона динара, те да је општина Чукарица и ове године, желела да упозна пољопривреднике са бенефитима подстицаја које могу добити, а који ће им значити у даљем унапређењу производње. „ Прошле године смо имали велико интересовање наших суграђана и трудили смо се да их адекватно информишемо и посаветујемо, па ће тако бити и овога пута“, рекао је Никола Ђукановић и најавио ускоро одржавање Отворених врата за пољопривреднике у општини Чукарица, где ће заинтересовани грађани моћи у потпуности да се информишу о потребној документацији, о начину попуњавања и слања пријава за средства.

Трибинама су присуствовали градски секретар за пољопривреду Саво Павичић, са сарадницима Младеном Цоларићем, Анитом Дебељаковић, Мирком Манојловићем и Биљаном Шуком, који су говорили о самим Јавним позивима и условима за њихово добијање, као њиховом значају за производњу, износећи претходна искуства и задовољство корисника пољопривредника. Присутнима се обратила и начелница Управе за аграрна плаћања Наташа Пантић , као и Раша Ристивојевић из Привредног савета.

Овога пута, пољопривредници су добили и конкретне информације и савете о могућностима пласмана произведене робе, као и информације о закупу тезги, локала и пијачне опреме на пијацама ЈКП „Београдске пијаце“, о чему су говориле Јелена Николић и Даниела Јелисавчић из овог предузећа. Радмила Копривица из ПКСС објаснила је присутним пољопривредницима шта је све потребно да би се пријавили, која је документација неопходна и како се шаљу пријаве , те подсетила да ће слично саветовање бити одржано и на предстојећим отвореним вратима у општини Чукарица.