Комедија „Генерална проба Нушића“ биће изведена на сцени Културног центра „Чукарица“ у четвртак, 4. априла са почетком у 19,30 часова.

Представу је, по тексту Сандре Јанковић и Миљана Прљете, режирала Бојана Тушуп.

Играју: Бојана Тушуп, Сандра Јанковић и Мирољуб Турајлија.

Представа „Генерална проба Нушића“ је водвиљска комедија. Прича прати редитеља Милутина и његову бившу жену, глумицу Анђу, који раде у истом позоришту. Анђа већ седам година није одиграла значајну улогу и бори се са финансијским проблемима, а Милутин је поред свега тога и презадужени коцкар. Да би зарадили новац за основне трошкове играју заједно представе за децу по вртићима. Излаз из проблема им нуди Бане Пацов, контроверзни бизнисмен и власник ланца кладионица коме је редитељ дужан. Пацов им нуди новац да направе представу, „Госпођу министарку“, Бранислава Нушића, али под једним условом, који ће унети додатну пометњу у њихове већ компликоване животе. Публика прати процес стварања представе од прве пробе до премијере. Рад на представи доводи до усијања ионако већ компликоване односе. Ипак, после низа перипетија, генерална проба је неочекивано успешна и најављује хит представу.

У представи „Генерална проба Нушића“ публика има прилику да види делове најпознатијих сцена из Нушићеве комедије „Госпођа министарка”, па је ова представа својеврсни омаж чувеном комедиографу.

 

Цена карте: 800,00 динара.