Одлука о будућем занимању једна је од најважнијих у животу. Већ дуги низ година Градска општина Чукарица је, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, подршка осмацима да донесу праву одлуку за наставак школовања. Управо из тог разлога, данас је у Свечаној сали ГО Чукарица организовано интерактивно предавање са циљем да се ученицима осмог разреда чукаричких школа олакша избор и помогне у разрешењу недоумица.

Радионицу о професионалној оријентацији је отворила и присутне ученике и наставнике поздравила чланица Већа Стана Лукић, која је истакла важност оваквих радионица осмишљених да помогну деци да лакше донесу прве важне животне одлуке везане за будуће образовање.

На данашњој радионици посвећеној професионалној оријентацији праву информацију и стручан савет добићете од стручних саветника за каријерно информисање Националне службе за запошљавање, којима се захваљујемо што већ годинама учествују у овој заједничкој акцији“, рекла је Стана Лукић.

Предавање је одржала саветник за каријерно информисање Националне службе за запошљавање Јелена Увалин Матић, која је деци, кроз сликовите примере и интересовања која су им блиска, говорила о могућностима, школским усмерењима и профилима занимања, којима би, у складу са својим опредељењима, могли да се баве.