„Више спорта за децу са посебним потребама“, назив је округлог стола, којим је данас спортски клуб „Сингидунум“ прославио две деценије рада, са циљем да укључи децу и младе са посебним потеребама у различите спортске активности и инклузивно дружење. Округли сто са међународним учешћем, као и презентација активности и рада спортског клуба „Сингидунум“ одржани су у сали Факултета за физичку културу и спорт, а у име општине Чукарица, присуствовао је члан Већа за област спорта Славиша Шотра.

„ Драго ми је да да смо у прилици заједно да обележимо ваш јубилеј-две деценије постојања, иза којих стоји велики труд, рад и залагање свих да деца и млади са посебним потребама буду активни такмичари и спортисти, да заволе спорт и да он постане неизоставни део њихових живота. Захваљујем се тренерима и клубу који су у томе заиста успели, а што потврђују медаље и одличја освојена на Специјалној олимпијади у конкуренцији врликог броја земаља. Стручан приступ раду са децом и младима, пажња, љубав и посвећеност путоказ су за успех и радост свих, а општина Чукарица је ову добру мисију препознала и подршка вашем раду је увек присутна. “,рекао је Шотра честитајући јубилеј,тренерима, клубу и младима који учествују у спортским активностима.

Председница клуба Сингидунум Анђелка Бранковић се захвалила свим присутним на подршци током ових година, а посебно Градској општини Чукарица за дугогодишњу изузетну сарадњу, кровној организацији Специјалној олимпијади, као и Хемијско-прехрамбено технолошкој школи, Факултету за физичку културу и спорт и наравно деци, младима и колективу ШОСО „Свети Сава „ на Умци, одакле је и потекла идеја да се организује рад. Она је подсетила на значај учешћа Унифиед тима на Специјалним олимпијадама и међународним такмичењима, где су деца инклузивно укључена и где стичу самопоуздање и искуства, као и познанства из целог света, а истакла је и значај подршке коју имају од базе волонтера.