Прво регионално саветовање пчелара Београдског региона у организацији Београдског удружења пчелара, а уз подршку Градске општине Чукарица, одржано је у сали општине.

Скуп је отворио члан Већа Никола Ђукановић, који се захвалио пчлеларима, предавачима и члановима удружења истакавши да је пчеларство област која се последњих година интензивно развија, и да је интересовање младих да науче да се баве овом облашћу све већа.

„Зато смо, заједно са Удружењем пчелара и искусним и стручним предавачима, желели да на прави начин информишемо и упутимо све који о пчеларству и пчелама желе да знају више“, рекао је Никола Ђукановић.

Присутни су имали прилику да сазнају бројне информације и научно поткрепљена сазнања, која су изложена на веома интересантан начин.

О пчеларству, кроз конкретне савете будућим и активним пчеларима, говорили су председник Београдског удружења пчелара Станко Рајић, као и др Слободан Долашевић, док је професионални пчелар Ацо Вујовић дао савете како успешно пчеларити са великим бројем кошница. Он је, овом приликом, присутнима представио и неколико својих изума, који су се показали веома корисним у пчеларству, и то од утовара кошница до топљења воска.