Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић угостио је данас привреднике из Словеније, којима је представио пројекат „Макишко поље“. Састанку су присуствовали члан Општинског већа Никола Ђукановић и шеф кабинета председника Нада Марковић.

Председник Коларић је истакао да се „Макишко поље“ простире на површини од 682 хектара и да је овај круцијалан пројекат отворен за нове инвестиције и нова радна места, што је приоритет Градске општине Чукарица.

„План детаљне регулације Макишког поља је усвојен, урађена је експропријација за прву линију метроа, а радови на пројекту изградње инфраструктуре и насипања платоа за депо београдског метроа су већ навелико одмакли. Урађена је експропријација и за главну саобраћајницу, а у јуну месецу већ крећу радови на изградњи исте“, нагласио је Коларић.

Он је упознао привреднике из Словеније да се Макишко поље налази уз саму ранжирну станицу која служи за транспорт робе и на 10 минута вожње од центра Београда. Макишко поље се ослања на обилазницу око Београда, а река Сава је удаљена само 500 метара, где је предвиђено будуће пристаниште. Осим предности које пружа железнички, друмски и речни саобраћај, треба истаћи да је аеродром у Београду удаљен само 9 км од Макишког поља, истиче Коларић.

„Биће то град у граду за нових 30.000 становника и омогућиће отварање 40.000 нових радних места“, поручио је Коларић.