Општина Чукарица се бројним акцијама труди да буде подршка родитељима и најмлађим житељима Чукарице, да имају срећно и безбрижно детињство и ослонац у одрастању. Већ од првих дана, по доласку на свет, општина већ традиционално дочекује своје најмлађе суграђане беби поклон пакетима, а за оне мало старије, у сарадњи са Секретаријатом за  саобраћај, Градска општина Чукарица је обезбедила и 350 ауто-седишта за безбедну вожњу најмлађих.

Ауто седишта за малишане, родитељима са Чукарице који су се пријавили, уручио је данас председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић у Спортском центру Жарково.

Седишта, која су неопходна за безбедан боравак малишана у путничком возилу, веома ће значити за родитеље и породични буџет, те је разумљиво да је и интересовање за ову акцију било велико.

„Ову акцију смо организовали са жељом да омогућимо и деци и родитељима адекватне услове за безбедну вожњу и путовање. Поделом ауто-седиштима се трудимо да допринесемо унапређењу безбедности учесника у саобраћају, посебно наших најмлађих суграђана”, рекао је председник и овом приликом позвао родитеље да се пријаве за божићне поклон-пакетиће за предшколце које Градска општина Чукарица традиционално додељује током празника.

Општина Чукарица континуирано, током године, сарађује са Секретаријатом за саобраћај организујући едукативне акције и предавања за децу предшколског и школског узраста, јер је заједнички циљ да деца усвоје правила безбедног понашања у саобраћају.