Предшколци и основци са Чукарице имају прилику да, овог лета, науче основе јахања коња на бесплатној обуци која ће се  одржавати током јула и августа на Хиподрому и у Кошутњаку.

Пројекат бесплатне обуке јахања, под називом „Остани у седлу“, спроводи удружење „Бела грива“, а уз подршку Градске општине Чукарица.

Стручни тернери ће малишане учити како да оседлају коња, како да јашу и управљају ходом и касом. Поред теоретских и практичних основа, деца ће уживати у дружењу са коњима, у контакту и бризи о њима, а боравиће у природи.

Међу првим полазницима били су предшколци, а њиховом часу на Хиподрому присуствовао је и помоћник председника Градске општине Чукарица Јовица Гостојић.

У разговору са васпитачима и стручним тренером Удружења „Бела грива“, Јовица Гостојић је рекао да му је драго да деца показују велико интересовање за обуку и да уживају у дружењу са коњима и бризи о овим дивним животињама.

Бенефити додира и боравка у природи са коњима су бројни и деци значе за развој емпатије, социјализације и осећаја бриге и одговорности и важни су како за њихов физички, тако и психички статус.

Бесплатну обуку могу да похађају заинтересовани чукарички предшколци и основци од пет до петнаест година, а часови се одржавају сваког радног дана (осим понедељком), од 16 до 19 часова на Хиподрому и на Кошутњаку. Све информације о обуци могу се добити на интернет страници удружења "Бела грива",www.skolajahanjabeograd.com.