Поводом обележавања великог хришћанског празника – Свете Тројице, који је уједно и храмовна слава у Сремчици, Удружење “Сремчица у срцу” у сарадњи са Градском општином Чукарица организује манифестацију под називом “Дани Сремчице”.

Свечано отварање манифестације ће бити у петак, 2. јуна, са почетком у 18.00 часова у центру Сремчице испред Месне заједнице. У културно-уметничком програму учествоваће КУД „Миломир Петровић“ са гостима из Северне Македоније и ОКУД „Рок циркус“. Манифестација je ове године богатија за ликовну колонију, уз учешће седморо уметника из Ниша, Параћина, Костолца и Београда, која ће истог дана бити свечано отворена у ресторану “Липовачка ноћ” са почетком у 19.00 часова.

У суботу, 3. јуна, са почетком у 10.00 часова на простору Ракине баре одржаће се такмичење у кувању гулаша - Котлијада, а такође, са почетком у 10.00 часова у ОШ “Душко Радовић” деца из обе школе у Сремчици одиграће ревијални меч у стоном тенису. У исто време, на истом месту маме и ћерке одиграће игру „Између две ватре“.

У недељу, 4. јуна, на празник Силазак Светог Духа на апостоле, по завршетку свечане литургије у порти Храма Свете Тројице, КУД “Миломир Петровић” одржаће велики концерт са гостима из Северне Македоније. Осим тога, са почетком у 9.00 часова биће орагнизована бесплатна уметничка радионица за децу, док је у 12:00 часова на програму такмичење за најлепшу торту Сремчице.