Поводом почетка акције пререгистрације пољопривредних домаћинстава у електронском регистру, општина Чукарица је, у сарадњи са Пољопривредном саветодавном службом Београд, током протекла два дана, у сали општине Чукарица, организовала саветовање за пољопривреднике са Чукарице. Циљ скупа је је био да се помогне конкретним саветима и информацијама чукаричким пољопривредницима да прикупе потребну документацију и региструју своје домаћинство, те користе систем е-аграр.

Скупу је присуствовао члан Већа општине Чукарица задужен за пољопривреду, Никола Ђукановић, који је подсетио на значај ажурирања података и регистрације домаћинства за е- аграр. „Намера нам је била, да у сарадњи са Пољопривредно саветодавном службом помогнемо нашим пољопривредницима да региструју своје домаћинство, и остваре право на подстицаје у пољопривреди.Ово је само један у низу састанак које смо организовали у месним заједницама и општини Чукарица и трудићемо се да будемо од помоћи нашим пољопривредницима да остваре могућности за развој производње“, рекао је Никола Ђукановић. Скупу су присуствовали и Радмила Копривица , дипломирани мастер воћарства,и Радмила Мирков из општине Чукарица.

Грађани који пољопривредно газдинство или покрећу производњу у области, воћарства, повртарства, пчеларства и сточарства, показали су велико интересовање и на лицу места сазнали како да се пререгиструју.