Пријављивање за електронску регистрацију пољопривредних газдинстава у Србији почело је у понедељак, 20. марта, а вршиће се преко сајта Е-аграра. Тим поводом, Градска општина Чукарица организовала је у сали општине саветовање за пољопривреднике Чукарице на којем су имали прилику да добију све потребне информације о регистрацији и конкурсима за субвенције који су у току.

Током саветовања са пољопривредницима Чукарице, који су показали велико интересовање за ову тему, разговарали су члан Већа општине Чукарица Никола Ђукановић и мастер воћарства и виноградарства Радмила Копривица из Пољопривредно саветодавне службе Београд, који су одговарали на конкретна питања, како да региструју пољопривредно домаћинство, као и како да попуне документацију и пријаве се за субвенције које даје Секретаријат за пољопривреду града Београда.

„Имајући у виду да је реч веома значајним подстицајним средствима, трудили смо се да кроз директне разговоре, трибине и саветовања, информишемо и саветујемо наше суграђане како да конкуришу за средства, као и како да региструју домаћинство“, рекао је Никола Ђукановић, додаши да му је драго да су и овога пута пољопривредници Чукарице показали велико интересовање, као и на претходним сусретима, одржаним у Великој Моштаници, Рушњу, Сремчици и Остружници.