Поводом обележавања Светског дана борбе против вршњачког насиља, 22. фебруара, у препуној великој сали Културног центра "Чукарица" одржана је представа посвећена овој значајној теми.

Ауторско дело Фуада Табучића под називом „Не чини другоме оно што не желиш себи“, говори о вршњачком насиљу и последицама на одрастање, а са великим интересовањем представу су гледали основци и средњошколци чукаричких школа, њихови наставници, педагози, психолози и родитељи.

Пре почетка представе, присутним младим гледаоцима и гостима у име Градске општине Чукарица и Савета за родну равноправност, које је и организовало данашњи догађај, обратила се Стана Лукић, чланица Општинског већа. Поздравивши присутне, Стана Лукић је изразила задовољство због великог интересовања за ову важну тему.

„Трудили смо се да на другачији начин, кроз ситуације из дневног живота, деци укажемо колико је вршњачко насиље присутно и како морамо против њега заједно да се боримо“, рекла је Стана Лукић.

После завршене представе, представницима школа са Чукарице подељене су мајице и флајери као подсећање на овај дан.

Данашњем обележавању Светског дана борбе против вршњачког насиља присуствоавли су и члан Већа задужен за образовање  Миљан Ћеранић и Нада Јелић, секретар Савета за родну равноправност, Емина Бековић из Министарства за телекомуникације и информисање, Соња Ћосић руководилац Центра за социјални рад-одељење Чукарица, Бојана Станковић, директорка института ЕДЕП-а, Звездан Брадић, секретар Црвеног крста Чукарица.