Након трибина посвећених спречавању и борби против породичног и сваког другог облика насиља, Савет за родну равноправност Градске општине Чукарица организовао је радионицу на којој су представљене технике и вежбе самоодбране. У Спортском центру Жарково заинтересовани полазници, међу којима су били ученици основних и средњих школа са Чукарице, имали су прилику да кроз показне вежбе науче како да се адекватно одбране од напасника и сачувају своје физичко и ментално здравље. Овим техникама полазнике обуке су подучавали стручни тренери Аикидо академије „Браца Стајић“.

Пре почетка одржавања радионице, присутне је поздравила чланица Већа и председница Савета за родну равноправност Стана Лукић која је истакла да је данашња радионица једна у низу акција организована у циљу спречавања насиља. Стана Лукић је казала да ће радионице осим научених техника самоодбране помоћи полазницима да стекну самопоуздање у себе и науче да адекватно реагују и одбране се од евентуалних насилника.

Том приликом, посебно се захвалила Аикидо академији „Браца Стајић“ која је својим учешћем подржала кампању „16 дана активизма против насиља над женама„ у оквиру које су полазници радионице имали прилику да сазнају како се кроз вежбе самоодбране усклађује координација покрета, стиче смиреност и важно самопоуздање, те технике блокирања које су кључне у супростављању насилницима“.

Радионици је присуствовала и координаторка Савета Нада Јелић, а овом приликом истакнуто је и да је један од предлога у циљу превентиве вршњачког и других облика насиља увођење сличних радионица часова самоодбране који би се одржавали у оквиру наставе физичког васпитања или као изборни предмет у школама.