И ове године, са циљем да помогне ученицима осмих разреда чукаричких школа да лакше донесу одлуку о будућем школовању и избору занимања, Градска општина Чукарица у сарадњи са Националном службом за запошљавање организовала је радионицу Професионалне орјентације и саветовања и планирања каријере, која је одржана у сали Општине.

Радионицу је отворила и присутне ученике и наставнике поздравила чланица Већа Стана Лукић, која је истакла важност оваквих радионица осмишљених да помогну деци да лакше донесу прве важне животне одлуке везане за будуће образовање.

Знамо да вам није лако и да су вам савети и наставника и родитеља, старијих вршњака важни, али праву информацију и стручан савет добићете од стручних саветника за каријерно информисање Националне службе за запошљавање којима се захваљујемо што већ годинама учествују у овој заједничкој акцији“, рекла је Стана Лукић.

Ученици чукаричких школа показали су и овога пута велико интересовање и на интерактивној трибини кроз конкретна питања и савете. Имали су прилику да сазнају које су могућности и услови за упис у жељене школе, као и како да се усмере и одлуче ако имају недоумице око избора средње школе и будуће животне професије.

Одговоре и информације дала је саветница Националне службе Јелена Увалин Матић.