На иницијативу Градске општине Чукарица, током протелих дана очишћени су  одводни канали извора у Водоводској улици у Жаркову. Општина Чукарица је, у сарадњи са екипама ЈВП „Београдводе“, спровела акцију детаљног уређења и санације одводних канала, како би се спречило досадашње нагомилавање воде и плављење парка и простора уз извор у Водоводској улици.

Радове су данас обишли помоћник председника Градске општине Чукарица Никола Аритоновић и члан Већа Мирослав Тодоровић.

„Циљ нам је био да спроведемо акцију чишћења одводних канала и тако спречимо проблем изливања отпадних вода и плављења простора око чесме. Акцију смо спровели у складу са захтевима наших суграђана који живе у непосредној близини и који овај простор користе за дружење и рекреацију“, рекао је Никола Аритоновић и апеловао на грађане да чувају овај простор и околину извора.

„Радове су спровеле екипе ЈВП „Београдводе“, а извршено је чишћење свих одводних канала у зони уређеног дела каптаже и израђен нови армирано-бетонски подест степеништа“, истакао је члан Већа Мирослав Тодоровић. Тиме се омогућава прилаз и довођење каптаже у функционално стање, а спречава плављење околног уређеног терена и Водоводске улице, рекао је Мирослав Тодоровић приликом обиласка радова.