Полицијска станица Чукарица, у срадњи са Градском општином Чукарица, организовала је данас смотру организационих јединица Министарства унутрашњих послова Републике Србије на Ади Циганлији. Смотра под називом Полиција уз малишане“, којој је присуствовало око 450 чукаричких предшколаца, организована је у циљу промовисања делатности „Рад полиције у заједници“, кроз представљање техничких средстава Министарства унутрашњих послова, реализације едукативних активности, остваривања непосредне комуникације и јачање партнерства са локалном заједницом.

Данашњој смотри присуствовали су председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, члан Општинског већа Александар Благојевић, командир Полицијске станице Чукарица Марко Ђокић, као и официри Обрад Вујичић и Милица Радовић.

Малишани су имали прилику да упознају полицајце из различитих служби, разгледају полицијска возила интервентне бригаде и моторе саобраћајне полиције, упознају се са полицијским псима и коњима из Kоњичке јединице МУП-а, а свако од њих је добио и беџ са грбом МУП-а.

Да смотра протекне у најбољем реду, прилагођена узрасту малишана, побринули су се бројни припадници Полицијске станице Чукарица, Управе полиције, Интервентне јединице полиције, Полицијске бригаде, Ватрогасно-спасилачке јединице и Саобраћајне полиције.

Циљ ових активности Министарства унутрашњих послова Републике Србије је остваривање непосредне комуникације са грађанима, информисање грађана о начину рада полиције и другим питањима из делокруга рада Министарства, повећање доступности полиције и промовисање „Рада полиције у заједници“.