У петак, 7. октобра са почетком у 19 часова, у галерији Културног центра „Чукарица“ биће представљена књига Слађане Бајчић „Златана Гавран“.

Роман Златана Гавран је узбудљива прича о породичном проклетству, греховима које смо наследили од својих предака, за које не знамо, а које испаштамо. Ово је роман о борби  жене да се оствари као мајка, а у тој тежњи прибегава свему што жена у Србији може да уради, почев од врачара, магијских ритуала, све до цркве и просветљења. Прича прати три генерације жена: старицу која живи тешки живот светионичареве жене на острву у Хрватској, мајку која се бори са депресијом и ћерку која не може да остане у другом стању. Роман говори о борби, љубави, породицама у којима се емоције ретко показује, али где мушко-женска подршка не изостаје. Златана Гавран је породични, психолошки роман са елементима трилера. Роман о љубави и мржњи, разумевању и освети, убиству, депресији, уметности и рађању.

Слађана Бајчић је професор књижевности. Ради као школски библиотекар у Баричу. Аутор је неколико романа за тинејџере: Лето без Фејса, Љубим те, Истина и изазов, као и романа за старију публику “Причај ми, море.

Улаз слободан!