У суботу, 16. јула, на стадиону ФК „Борац“ у Остружници одржаће се традиционална манифестација „Сава ривер фест“. Организатор овог фестивала, који већ седму годину заредом окупља љубитеље квалитетног рок звука и добре забаве, је Удружење „Свет за све“, уз подршку Туристичке организације Чукарица.

Програм почиње у 17 часова, када ће бити одржана уметничка радионица за децу и младе који ће имати прилике да цртају, вајају, а кроз свет уметности ће их водити дипломирана сликарка Јелена Којић и дизајнерка одеће и текстила Оливера Илић.

У 18 часова нас очекује час рекреације и лековитог вежбања, којим ће управљати инструктор Дејан Илић. Одмах затим, у 19 часова ће малишани Карате клуба „Умка“ секције Остружница на јавном тренингу показати своје умеће.

Музички програм почиње у 20 часова наступом дечјег рок хора и оркестра „Рок циркус“. Након њих на сцену ступа локална екипа музичара из Остружнице „Фајронт бенд“, који ће забављати публику домаћим рок хитовима се до 22:30 часова, када се очекује наступ главне групе, познатог рокенрол бенда „Рок ко фол“.

Поред богатог музичког и спортског програма, на штандовима поред бине ће бити изложени уникатни ручни радови.

Улазнице за ову рок журку на отвореном могу се купити на лицу места, по симболичној цени од 300 динара, а део новца од продаје биће преусмерен за опстанак ФК „Борац“.