Дан устанка народа Србије против окупатора у Другом светском рату обележен је полагањем венаца на Споменик палом борцу у парку на Бановом брду.

Присутни су минутом ћутања одали почаст палим борцима за слободу отаџбине. Венац су у име Градске општине Чукарица положили председник општине Срђан Коларић и председница Скупштине Лидија Јовановић. Венце су положиле и делегације СУБНОР-а Чукарица, Општинског одбора Социјалистичке партије Србије Чукарица, као и Удружења потомака ратника 1912-1920. године, Удружења “Др Арчибалд Рајс”, Удружења “Стари Чукаричани” и делегације месних организација СУБНОР-а Омладинских акција, Сремчица и Виногради. У име Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица венац је положио секретар Општинског одбора Никола Аритоновић.

Обележавању Дана устанка присуствовали су и члан Градског већа Слободан Шолевић, помоћник председника ГО Чукарица Петар Мандић и председник ОО СУБНОР Чукарица Милутин Шошкић.

О борби за слободу отаџбине говорио је др Саша Саиловић, а своје родољубиве стихове говорили су чланови СУБНОР-а Чукарица др Рајко Срдић и Ружица Радосављевић.