Традиционалним Сајмом извиђача колекционара, који је одржан по 30. пут у организацији Савеза извиђача општине Чукарица - Одред извиђача “Михајловац”,извиђачи Чукарице обележили су јубиларни Сајам и годину јубилеја: 55 година Одреда извиђача „Михајловац“ и три деценије Одреда извиђача „Бреза“ .

У просторијама Хемијско-прехрамбено технолошке школе, окупили су се извиђачи из Београда, Велике Плане, Новог Сада, Ниша, Ивањице, Јагодине, Ковачице, Панчева, Ваљева, Обреновца, а гости су били и извиђачи из Словеније.

Сајам је отворила и присутне поздравила, члан Општинског већа Стана Лукић, а у име Свеза извиђача општине Чукарица обратила се Јелена Бојовић, старешина Одреда извиђача „Михајловац“. Отварању Сајма присуствовали су и члан општинског већа Александар Благојевић, шеф кабинета председника општине Нада Марковић и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић.

Учествујући на Сајму извиђача колекционара, учесници Сајма су показали љубав према колекционарству, а првенствено упорност да сакупљају, сналажљивост да пронађу, креативност да прикажу, несебичност да размене, истрајност да очувају колекције као културно благо организације. Управо су то врлине извиђача.

Посетиоци сајма могли су да виде колекције значки, марама, хемијских оловака, слика, беџева и фотографија, литературе, вештине, вештарстава и шсецијалности, промовишући на тај начин рад и активиности извиђачке организације.