Позориштанце „Јеленица“, на дечијој сцени Културног центра „Чукарица“ извешће у суботу, 9. априла са почетком у 12 часова, представу „Дорине авантуре“.

Играју: Јелена Кркић, Даница Радуловић, Ђурђа Павловић, Андрија Ковач и Јован Љубеновић.

Дора је радознала, знатижељна девојчица која са својим пријатељем мајмуном Чизмицом доживљава разне авантуре. Из сваке авантуре научи нешто и извуче поуку. Овога пута Дора је залутала у земљу где живи стари, мрзовољни трол. Незнајући да он по цео дан спава и да је увек мрзоваљан, пробудила га је желећи да се упозна и поигра са њим. Али ту су настале невоље. Мрзовољни трол се јако наљутио, искористио своје моћи и зачарао Дориног најбољег другара Чизмицу и послао га дубоко у шуму, одакле никада неће знати да се врати. Дора вади из ранца своју необичну мапу, која говори и која ће јој помоћи да пронађе свог најбољег другара. Али, није само мапа довољна, она мора да буде мудра, стрпљива, сналажљива и храбра како бисе упустила у потрагу за Чизмицом.

Захваљујући свему томе и другарима који јој у потрази помажу, Дора из ове авантуре са тролом излази као победник.

Као и Дорина авантура и ова представа је поучна и забавна. Гледајући је схватамо колико је важно имати пријатеље, да их теба чувати, поштовати и ценити. И уколико нешто желимо, да будемо стрпљиви, упорни и истрајни и да ћемо сигурно остварити свој циљ и жеље.

 

Цена карте: 300,00 дин.