У среду, 1. децембра у 18 часова, у Културном центру „Чукарица“ биће организовано књижевно вече на коме ће бити представљена књига „Планета Јевтушенко“ Горана Лазовића.

Гости промоције су професор др Малиша Станојевић, који је написао предговор за ову књигу, и Влада Канић, кантаутор.

Књига је настала на основу разговора Лазовића са једним од највећих руских и светских песника. По речима Станојевића „Јевгениј Јевтушенко је био у дубокој старости када је са Гораном Лазовићем водио дуге и занимљиве разговоре. Истинољубив и пун самопоуздања, тражио је у саговорнику песника коме ће отворити душу.“

Књизи је претходио документарни филм „Свет без граница – Јевгенија Јевтушенка” познатог руског редитеља Александра Јакова, који је недавно премијерно приказан у Москви, у коме познати поета, свом пријатељу и песнику Горану Лазовићу, у дугим разговорима вођеним у Јевтушехковом дому у више наврата, отвара душу и говори о интригантним догађајима из свог живота, прича о познатим личностима које је сретао и са којима се дружио, о љубави и женама које је волео.

Књижевник, драматург и сценариста, Горан Лазовић, аутор је тридесетак књига које су превођене на руски, француски, италијански, јапански, кинески, пољски, украјински, јерменски и бугарски језик.

Добитник је Медаље „Сергеј Јесењин“ , за поезију, 2017. у Москви.