Сектор за ванредне ситуације Србије, као и Управа за  Град Београд прославили су данас свој Дан и  крсну славу Пресвету Богородицу Неопалиму купину или несагориву купину, заштитницу ватрогасаца.

Дан Сектора за ванредне ситуације и слава обележени су у организацијама и ватрогасно спасилачким бригадама широм Србије. Пригодном свечаношћу и доделом признања и захвалница, Сектор је изразио захвалност својим припадницима за досадашњи пожртвован рад и храброст исказану у свакодневним радним задацима. 

У Управи за ванредне ситуације Београда, начелник Милан Васовић, помоћници начелника Петар Плавшић и Миле Јовичић обележили су празник у присуству гостију и сарадника. У име општине Чукарица свечаности је присуствовала председница Скупштине Лидија Јовановић. Том приликом  домаћини су изразили  захвалност за подршку и сарадњу институацијама, пјединцима и предузећима. Захвалнице Управе за досадашњи допринос и изузетну сарадњу добили су општина Чукарица, општина Раковица, као и општина Земун. Примајући захвалницу, председница Скупштине Лидија Јовановић изразила је захвалност и част на добијеном признању истичући да је успешна сарадња две установе значајна и за добробит свих грађана Чукарице.

У Управи за ванредне ситуације Града постоји 17 ватрогасно спасилачких јединица, а поред свакодневних задатака на терену  Управа спроводи и бројне превентивне акције, инспекцијски надзор, ка и рад у оквиру Одељења цивилне заштите, и Одељења управљања ризицима.