На традиционалној завршној свечаности на Малом Калемегдану, ЈКП “Зеленило-Београд”, доделило je захвалнице и награде победницима и учесницима акције „За зеленији Београд“ . Међу награђеним учесницима, манифестације која се одражава по 18. пут, били су и најуспешнији у акцији „Пролеће на Чукарици“, који су освојили награде и на градском такмичењу.

Догађају су присуствовали градоначелник Београда др Зоран Радојичић,  генерални директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић, члан Већа општине Чукарица и председник комисије чукаричке акције  Чедомир Совтић, представници Града, општина и јавних предузећа.

Том приликом градоначелник је доделио награде и захвалнице појединцима који су уређењем балкона, дворишта и зелених површина дали допринос здравијем, зеленијем и лепшем Београду.

Поздравивши учеснике у такмичењу градоначелник је истакао да је веома је важно да унапредимо Београд уређењем наших башта, балкона и дворишта. „Посебно се радујем што све више људи у Београду препознају значај екологије и дају свој допринос. Захваљујем се и „Зеленилу-Београд“ јер они дају највећи допринос уређењу и очувању зелених површина. У претходном периоду они су уредили 350 локација и учинили их лепшим“; рекао је овом приликом градоначелник и нагласио да се у овом тренутку уређује 13 локација у граду.

„Верујем да ћемо сви заједно успети у томе да Београд учинимо онаквим каквим желимо, а то је да буде један од најздравијих и најзеленијих градова у Европи.“,истакао   је градоначелник.

Присутне је поздравио и Слободан Станојевић директор ЈКП „Зеленило Београд“, који је истакао да су  наши такмичари главна тема манифестације и свечаности , али да су   заједно у овом послу, те да је  ЈКП „Зеленило-Београд“ је донело много тога новог када су у питању  градске зелене површине.

Акција „За зеленији Београд“ одржана је током маја и јуна месеца и изабране су најлепше зелене површине у  7 категорија  и то: најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, најлепша зелена површина испред пословних објеката, најлепше школско двориште, најлеше зеленило око предшколске установе, најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и најлепша окућница.

Међу најуспешнијим  у акцији били су и представници општине Чукарица, којима је поред градоначелника др Зорана Радојичића честитао и члан Већа општине Чедомир Совтић .

 

 

 

 

Представник општине Чукарица у категорији за најлепше уређену зелену површину око стамбеног објекта, Вук Филиповић из  улице Виноградски венац 13, освојио је високо друго место , после учесника са Старог Града.

 Победница чукаричког такмичења, у категорији за најлепшу башту, Мирјана Илић из улице Владе Бјелића 12,  освојила је треће место.

Одлуком комисије, треће место, у категорији најлепше уређено школско двориште, освојио је колектив и ђаци Основне школе „Карађорђе“ из Остружнице“.