Изложба читалачких дневника ученика чукаричких основних школа, насталих током школске 2020. и 2021. године, биће уприличена у четвртак, 17. јуна у периоду од 12 до 14 часова, у галерији Културног центра „Чукарица“, док ће читалачке дневнике ученика Српских допунских школа из Италије, Француске, Словеније, Грчке, Норвешке, Финске, Данске, Велика Британије и Шведске, моћи да погледају на онлајн изложби на фејсбук страници ове установе културе.

На адресу КЦ „Чукарица“, који је 2018. године покренуо програм „Читалачка значка“ у оквиру пројекта „Моје наслеђе“, ове године пристигао је велики број читалачких дневника, које је прегледао стручни жири у следећем саставу: Виолета Ђорђевић, виши саветник у Библиотеци града Београда и књижевни критичар, Биљана Марковић Јевтић, дечији писац и Милена Митровић, уредник дечијег програма у овој установи културе.

Жири је са задовољством прегледао све радове и одлучио да све учеснике награди за учешће и креативност, и тако их мотивише да и даље вредно читају разноврсна књижевна дела, како би однеговали читалачку кондицију, обогатили речник, упознали многе писце и стекли нова знања. Што све заједно доприноси очувању и неговању језика и писма.

Ученици који су учестовали у програму путем Зоом платформе, који је одржан 24. маја на Дан словенске писмености и културе, добиће на поклон књигу "Навијам за шаптача" дечијег писца Биљане Марковић Јевтић, а остали учесници  захвалницу и беџевеКњигољубац”.