Поводом почетка припрема за 28. Светско првенство у такмичењу спортских голубова писмоноша, које ће се средином септембра одржати у Београду, на Чукарици, члан Већа Славиша Шотра посетио је удружење голубова писмоноша „АС-Победник“ у Великој Моштаници.

„Општина Чукарица већ неколико година подржава ово такмичење, које ове године окупља 35 учесника, власника голубова писмоноша из целог света“, рекао је приликом посете Славиша Шотра.

Финалну трку, од Ђевђелије до Београда, 15. септембра, испратиће најпознатије интернационалане судије, а очекује се и долазак председника ФЦИ Иштвана Бартоша.

Драго ми је да је општина Чукарица препознала значај овог такмичења и наше учешће у њему, јер је ова спортска дисциплина веома цењена у свету“, рекао је председник Удружења „АС- Победник“ Чедомир Вукчевић. Он је истакао да су тренинзи и обуке голубова већ почели и да ће њихово упознавање терена и припреме за финалну трку од 420 км трајати до краја августа. Такође, идеја Удружења је да се са традицијом спортског голубарства и правилима овог занимљивог спорта упознају и Београђани, путем изложби плаката ФЦИ, и изложби фотографија голубова летача, на више локација на Чукарици и у Београду.

Клуб тренутно окупља преко 1300 чланова, а прва трка пред финално такмичење одржаће се средином августа , када ће голубови прелетети руту од Параћина до Београда.