На седници Скупштине Градске општине Чукарица додељена је награда “Матија Бан” Чукаричанима који су дали велики допринос развоју Општине. Овогодишњим добитницима Љубомиру Сарамандићу, кустосу Српске куће на Крфу и писцу, и Бранимиру Ђокићу, дугогодишњем уметничком руководиоцу Народног ансамбла РТС-а, признања је доделио преседник Градске општине Чукарица Срђан Коларић.

Председник је подсетио присутне да је у децембру месецу на Чукарици обично свечано, то је месец у којем се прославља Дан општине.

Традиционална манифестација „Децембарски дани Чукарице“ ове године, нажалост, није одржана на начин на који смо је до сада обележавали. Ипак, не одустајемо скроз од традиције, те смо ове године доделили награде најзаслужнијим грађанима Чукарице”, истакао је Срђан Коларић.

Поздрављајући присутне, Љубомир Сарамандић се захвалио Чукаричанима, Општини и одборницима који су га предложили за ово признање и истакао да се ова награда не може мерити ни са чим јер долази од људи са којима је одрсатао и стасавао.

Година иза нас је била изузетно тешка, али је не смемо заборавити, јер је важно да упамтимо све оне механизме који су нам помогли да пребродимо тешка времена”, поручио је Сарамандић.

Љубомир Сарамандић, основно и средње образовање стекао је на Чукарици, а последњих двадесет година ради као кустос у Српској кући на Крфу. Ове године, уз бројна државна признања за свој рад на очувању сећања на страдање српског народа у Првом светском рату и њихов боравак на острву Крф, добио је и награду Општине Чукарица.

Приликом уручења награде, наш истакнути уметник Бранимир Ђокић је рекао да иако је рођени Шапчанин, од своје петнаесте године живи на Чукарици и изразио понос што су његови суграђани и општина уважили његов педесетогодишњи рад и предложили га за ову престижну награду.

Бранимир Ђокић од 1965. године живи на Чукарици и као истакнути уметник добитник је бројних награда за свој рад. Већ три деценије носилац је признања истакнути уметник.

На поменутој седници Скупштине, традиционално су додељене награде најбољем ватрогасцу и полицајцу као знак захвалности за учињена дела на очувању безбедности и сигурности Чукаричана.

Награда “Најбољи полицајац” припала је Ненаду Радоњићу, полицијском службенику ПС Чукарица, а “Најбољи ватрогасац” Чукарице 2020. године је Владимир Јоксић, вођа одељења у Ватрогасно-спасилачкој јединици у Железнику. Награде је доделила председница Скупштине ГО Чукарица Лидија Јовановић.