Црвени крст Чукарица, у сарадњи са Институом за трансфузију КБЦ Земун и уз подршку општине Чукарица, организовао је данас прву у низу акција добровољног давалаштва, чији су носиоци ученици чукаричких средњих школа. Овог четвртка акцију су подржали и крв дали ученици Тринаесте београдске гимназије, а сваког наредног четвртка у акцији ће учествовати и средњошколци из других чукаричких школа.

Почетку акције, која је одржана у просторијама Црвеног крста Чукарица, присуствовао је председник општине Срђан Коларић и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић, као и волонтери Црвеног крста.

Поносан сам на ове младе људе, ђаке наше Тринаесте гимназије. Они су се одазвали да буду носиоци акције, која ће укључити и њихове вршњаке из других средњих школа са Чукарице. Драго нам је да су средњошколци, чим су стекли и старосне услове, одмах изразили спремност да буду добровољни даваоци и помогну у прикупљању драгоцене течности“, рекао је председник општине и подсетио да су млади Чукаричани били спремни да помогну и активно учествују и у раду Волонтерског сервиса током протеклих месеци.

Секретар Црвеног крста Звездан Брадић је нагласио да ће наредних недеља у акцији учествовати ђаци Техничке школе у Железнику, школе „Руђер Бошковић“, као и Хемијско-прехрамбено технолошке школе, али да је акција отворена и за све хумане и људе добре воље који желе да дају крв.