Породицама избеглих и интерно расељених лица које живе на Чукарици додељени су прехрамбени пакети, које је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије у сарадњи са општином Чукарица.

У простору Црвеног крста Чукарица, пакете са основним животним намирницама добило је 80 корисника, а помоћ им је уручила чланица Већа Стана Лукић. Она је истакла да општина Чукарица, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, спроводи континуиране акције помоћи породицама избеглих и интерно расељених, као и да се труди се да увек буде подршка и ослонац у економском оснаживању избеглих и интерно расељених и обезбеђењу бољих услова живота. Стана Лукић је подсетила да је завршен конкурс за доделу пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања избеглих и интерно расељених и да је ову врсту помоћи добило 25 породица које живе на Чукарици.

У току је и конкурс за куповину стамбених кућа са окућницом за трајни смештај породица интерено расељених, који је расписао Град Београд, а на овај начин, стамбено ће бити обезбеђено осам породица са територије Града.